Ivana Šopić

Kratke informacije

Ime i prezimeIvana Šopić
Datum rođenja17. februar 1992.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeVoditeljka, rijaliti takmičarka

Biografija

Ivana Šopić je srpska voditeljka koja je prepoznatljivost stekla učešćem u rijaliti šou programu „Zadruga 3“. Rođena je 17. februara 1992. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu.

Beograđanka je pre ulaska u „Zadrugu“ u septembru 2019. godine bila nepoznata široj javnosti. Pojedine detalje iz svog života otkrila je pred kamerama rijalitija.

Naime, kazala je da je posle srednje škole bila konobarica, a potom krupije u jednom kazinu. Nakon toga je postala menadžerka jednog prestoničkog kluba.

Njeno učešće u „Zadruzi“ su obeležile emotivne veze sa Filipom Đukićem i Stefanom Karićem, kao i kontroverzan odnos sa bivšim košarkašem Markom Janjuševićem Janjušem.

Nakon rijalitija je postala voditeljka emisije „Pitam za druga“ na Televiziji „Red“. Neko vreme je vodila emisiju „Narod pita“ na „Pinku“, a od septembra 2021. godine deo je voditeljskog tima rijalitija „Zadruga“.

Život pre rijalitija

Ivana Šopić je rođena 1992. godine u Beogradu. U rodnom gradu je završila osnovnu i srednju školu.

Priznala je da je u mladosti bila vrlo tvrdoglava i da se često svađala sa roditeljima zbog svojih životnih izbora. On je kazala da je kao klinka bila bezobrazna, te da je sa 19 godina otišla da živi sa dečkom.

Roditelji se nisu slagali sa takvom odlukom, ali kaže da im se redovno javljala i da je zbog ljubavi „pregazila preko njih[1]“.

U jednom intervjuu je ispričala da se nakon završetka srednje škole zaposlila kao konobarica u kazinu. Neko vreme je uključivala i isključivala aparate u kockarnici, a potom je završila obuku za dilera tj. krupijea, pa je to postao njen primarni posao.

Posle šest godina provedenih u kazinu, Šopićeva je postala menadžerka jednog prestoničkog kafića.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Šopić (@sopicka_)

Učešće u „Zadruzi 3“

Tokom predstavljanja pred ulazak u rijaliti šou program „Zadruga“, Ivana Šopić je kazala da je pozitivna i komunikativna osoba, te da ume i da se posvađa ukoliko je to potrebno.

Premda je istakla da bi volela da sa bivšim dečkom uđe u rijaliti, rekla je i da je spremna na ljubav pred kamerama, te da je zauzeti muškarci ne interesuju. Ulazak u „Zadrugu“ je, tvrdi, doživela kao veliki lični izazov, a cilj joj je bio da „promeni svoj život[2]„.

Beograđanka je 6. septembra 2019. godine postala učesnica „Zadruge“. Već tokom prve nedelje se posvađala sa Dalilom i Dejanom Dragojevićem, Lepim Mićom, Marijom i Miljanom Kulić.

Kako je kazala, jedina osoba koja je stala na njenu stranu i rekla da nije pošteno da je petoro ljudi napada, bio je bivši košarkaš Marko Janjušević Janjuš.

U rijalitiju se zbližila sa Filipom Đukićem. Priznala je da joj je „zapao za oko“ jer je bio moderan, urban i drugačiji.

Veza sa Đukićem se nije dopala njegovoj bivšoj devojci Tari Simov. Naime, jednom prilikom su počele da dobacuju jedna drugoj, te da se međusobno vređaju. Nakon toga je Tara krenula da trči i skočila je na Ivanu. Brzom reakcijom ostalih zadrugara i obezbeđenja sprečen je još žešći fizički obračun, a Simov je zbog ovog čina završila u rijaliti zatvoru[3].

Ipak, ni Ivanina i Filipova romansa nije bila pošteđena čestih svađa. Tako ga je Ivana tokom jedne rasprave nazvala „fićfirićem“, pa su okončali vezu.

Kasnije je priznala da se kaje što je ponizila njegovu muškost, ali da su joj tada Vladimir Tomović, Stefan Karić i Janjušizgledali kao „veći muškarci“ od Đukića.

Usledilo je druženje sa Janjušem. Naime, uprkos tome što je bivši košarkaš bio oženjen, Ivana je priznala da joj je prijalo njegovo društvo. Tvrdila je da ju je osvojio sarkazmom i humorom, te da su joj u nekom trenutku svi drugi zadrugari postali dosadni.

Nakon što joj je pripala uloga vođe odabrala je upravo Janjuševića za omiljenu ličnost. Zajedno su boravili u hotelu, a Ivana je tek kasnije priznala da tada nije mislila ni na to šta će reći njena porodica, a ni na Janjuševu suprugu.

Šopićeva je tvrdila da ništa osim poljupca nije bilo između nje i poznatog Crnogorca. Mnoge je šokirala priznanjem da se taj poljubac uopšte dogodio, a kazala je da to kamere nisu mogle da zabeleže jer se dogodilo kada su išli na snimanje emisije „Amidži šou“.

Ona je kazala da joj je Janjušević govorio da je sa suprugom samo formalno u braku, dok je pred drugima pričao suprotno. Tada je shvatila da nije iskren prema njoj i pokajala se što se zaljubila u njega i što je sebi dozvolila da bude bliska sa muškarcem koji je u braku.

Ovo se negativno odrazilo i na odnos sa porodicom. Ivana je kazala da su majka i brat bili ljuti na nju što se upustila u odnos sa oženjenim muškarcem.

Kasnije je priznala da je to što se između nje i Janjuša događalo bilo najveća greška u njenom životu, te da neko vreme nije razgovarala sa majkom zbog toga.

Kada je Janjuš počeo da se zbližava sa Majom Marinković, Ivana je krenula da vreme provodi sa Stefanom Karićem. Tvrdila je da joj je bio najbolji prijatelj, ali je kasnije priznala da je osetila „varnice“ između njih.

Nakon što je njena najbolja prijateljica u rijalitiju Jelena Pešić priznala da je bila sa Karićem, Ivana je odlučila da se povuče.

Pošto je Stefan postavljen za vođu izabrao je Ivanu za omiljenu osobu i tada je počela njihova romansa. Ona je kasnije kazala da su se voleli, ali da je izostala podrška njegovog oca i gledalaca „Zadruge“.

Ivana je uspela da ostane u „Zadruzi“ do samog kraja. Odlukom gledalaca izbačena je dan pred finale. Karić je osvojio osmo mesto, a nakon njegovog izlaska iz rijalitija Karić i Šopićeva su živeli zajedno u njegovoj kući.

Ona je kazala da su uprkos ljubavi i zajedničkim planovima, par dana posle „Zadruge“ odlučili da se raziđu. Za taj raskid ona je optužila „treću osobu koja očigledno odlučuje umesto njega“.

Po izlasku iz rijalitija redovno je gostovala u emisijama na Televiziji „Pink“ posvećenim „Zadruzi“.

Od zadrugarke do voditeljke

Ivana Šopić je 2020. godine postala voditeljka emisije „Pitam za druga“ na Televiziji „Red“. Emisiju su pored nje, vodili bivši zadrugari Stefan Kandić Kendi, Stefan Milošević Panda, Filip Đukić i Ana Radulović.

Šopićeva je tokom leta 2021. godine preuzela ulogu voditeljke emisije „Narod pita“ koju emituje Televizija „Pink“.

Od septembra iste godine zajedno sa Dušicom Jakovljević, Draganom Marinkovićem Macom, Darkom Tanasijevićem i Milanom Miloševićem vodi rijaliti „Zadruga“.

Privatni život

Ivana je u „Zadruzi“ ispričala da je sa 16 godina upoznala mladog policajca. Ušli su u vezu i on je posle četiri meseca istetovirao njeno ime. Kazala je da je to bila njena prva ljubav, muškarac sa kojim je izgubila nevinost i za koga je bila verena. Beograđanka je kazala da su tri godine bili u vezi[4].

Tabloidi su pisali da je bila u vezi sa Ognjenom, bratom bivše voditeljke Olje Crnogorac.

Ubrzo nakon toga se u medijima pojavila priča o njenom navodnom ucenjivanju političara. Naime, žuta štampa je pisala da su se upoznali na nekom druženju i da su imali odnose u njegovom stanu, te da su sve to navodno zabeležile kamere. Na osnovu tog snimka, Ivana je navodno ucenjivala tog funkcionera[5].

Tokom rijalitija je bila u emotivnoj vezi sa Filipom Đukićem, a potom sa Stefanom Karićem. Priznala je da joj se dopadao Janjuš, ali i tvrdila da se između njih dvoje ništa osim poljupca nije dogodilo.

Polovinom avgusta 2020. godine mediji su objavili da je bivšoj rijaliti učesnici zapaljen automobil. Ivana se tim povodom nije oglašavala, a njena drugarica je izjavila da je u šoku i da se plaši za svoju bezbednost.

Ivana je krajem juna 2022. godine priznala da je u vezi, ali da ne želi svog dečka da izlaže pritisku javnost kome je ona konstantno izložena kao bivša učesnica, a sada voditeljka rijalitija.

Reference

Ivana Šopić na društvenim mrežama

InstagramIvana @ Instagram